REPETEIX LA MATEIXA ROBA

ORGULLÓS DE REPETIR VESTIT

Hi ha una iniciativa per animar a la gent a repetir de roba i no sentir-se malament ni haver de donar explicacions que es diu “Proud to be an Outfit Repeater”. Perquè repetir la roba és bo pel planeta i també per la teva butxaca. Però també ho és pel teu benestar: no cal pensar cada matí què et posaràs. De fet, moltes persones que ocupen càrrecs importants porten la mateixa roba cada dia per evitar gastar energia en aquestes decisions i centrar-se més en la feina. Tenim exemples en Barack Obama, expresident dels EUA i Angela Merkel, cancellera d’Alemanya des del 2005.

100 DIES AMB EL MATEIX VESTIT

La Julia Moore és una professora d’Estats Units que va fer l’experiment de portar el mateix vestit durant 100 dies seguits. Volia fer adonar als estudiants de la cultura de l’excés que ens envolta.

Ho va fer sense dir res. El segon dia, alguns estudiants ho van notar. Al cap dels dies, ho van anar notant i va sortir el tema de discussió, ja que els adolescents (12-13 anys) sovint s’identifiquen amb la roba que porten, i van tenir l’oportunitat d’adonar-se que això és superficial i no té massa sentit.

Altres mestres del voltant es van unir a la iniciativa.

Si vols veure’n fotos i llegir el text en anglès que va escriure la Júlia, ves al següent enllaç (en anglès):

One Outfit 100 Days